در این مقاله از مکسی فا به بررسی کاربرد NFT و روش ساخت آن می پردازیم. توکن غیرمثلی یا NFT به عنوان توکن‌های رمزنگاری شده مطرح هستند، لذا بهتر است قبل از بحث درباره NFT، تعریف دقیقی از توکن داشته باشیم و به یکی از ویژگی‌هایی که توکن را از سایر ارزها متمایز می‌کند، اشاره کنیم. برخلاف کوین‌ها که قابل تولید نیستند، توکن‌ها قابلیت ساخت و ایجاد دارند.

حالا وارد مبحث NFT می‌شویم که در واقع یک نوع توکن است. توکن غیرمثلی یا NFT مخفف عبارت Non-Fungible Token به معنای توکن غیرقابل معاوضه است.

توکن غیرمثلی یا NFT

توکن غیرمثلی یا NFT چیست؟

توکن‌های غیرقابل تعویض یا NFT، که اختصار عبارت “non-fungible token” می‌باشد، به عنوان نمایندگان دیجیتال ارزشمند در دنیای مجازی شناخته می‌شوند. این توکن‌ها از فناوری بلاک‌چین به عنوان محیطی امن برای صدور و مدیریت آنها استفاده می‌کنند. توسط کدهای یکتا و منحصر به فرد، هر توکن غیرمثلی یا NFT به صورت دقیق تعریف و شناسایی می‌شود.

اصطلاح NFT از سال 2014 معرفی شد، اما در دو سال اخیر به یک پدیده فرهنگی و اقتصادی تبدیل شده و جلب توجه زیادی از جامعه کریپتوکارنسی و علاقمندان به فناوری بلاک‌چین کرده است.

در اکوسیستم NFT، هر توکن نشان‌دهنده یک نوع خاص دارایی است که در دنیای واقعی یا مجازی ارزش دارد. این دارایی‌ها می‌توانند انواع گوناگونی داشته باشند، از اشیا فیزیکی گران‌بها گرفته تا آثار هنری دیجیتال، قطعات موسیقی، و حتی اجناس مورد استفاده در بازی‌های ویدئویی. هر توکن غیرمثلی یا NFT به تنهایی به عنوان یک واحد منحصر به فرد از یک دارایی خاص شناخته می‌شود که امکان معامله، مالکیت و انتقال آن را فراهم می‌کند.

از جذابیت اصلی NFTها می‌توان به ایجاد یک بازار دیجیتال گسترده و متنوع اشاره کرد که هنر، سرگرمی و دارایی‌های مجازی را دربرمی‌گیرد. این زمینه‌ها به وسیله توکن غیرمثلی یا NFT به صورت یک ارزهای دیجیتالی قابل معامله و انتقال تبدیل شده‌اند، که باعث ایجاد تجربه‌های مالکیت دیجیتال منحصر به فرد شده و به هنرمندان و آفرینندگان دیجیتال این امکان را می‌دهد تا آثار خود را به عنوان اثباتی از مالکیت در دنیای دیجیتال ارائه دهند.

NFT چیست

NFT رایگان یا فری مینت

مفهوم NFT رایگان یا فری مینت، یک جهت جالب در دنیای دارایی‌های غیرقابل معاوضه است. در این رویکرد، امکان ایجاد و توزیع دارایی‌های NFT به صورت رایگان وجود دارد. بر اساس این مفهوم، برای دریافت یا معامله با این دارایی‌ها، هیچ هزینه اضافی‌ای به جز هزینه گاز برای ایجاد توکن غیرمثلی یا NFT لازم نیست. این ایده باعث می‌شود که علاقه‌مندان به دارایی‌های NFT رایگان به راحتی و بدون هزینه اضافی به آنها دسترسی یابند.

در فرآیند فری مینت، توکن‌ غیرمثلی یا NFT توسط تکنولوژی بلاک‌چین ضرب می‌شوند، اما تمرکز بر ارزش اولیه از فروش نیست. به جای آن، این توکن‌ها بر حق امتیاز ثانویه متمرکز هستند، به این معنا که ارزش آن‌ها بیشتر بر اساس تعاملات و فعالیت‌های بعدی درون سامانه افزایش می‌یابد.

در نهایت، مفهوم NFT رایگان یا فری مینت نه تنها دسترسی آسانتر به دارایی‌های دیجیتال فراهم می‌کند، بلکه این توکن‌ها با ایجاد ارتباطات و تعاملات فراوان، ارزش ثانویه قابل ملاحظه‌ای را بدست می‌آورند.

آیا NFT ها ایمن هستند

توکن غیرمثلی یا NFT که از تکنولوژی بلاک‌چین برای انتقال دارایی‌های دیجیتال استفاده می‌کند، به طور کلی سطح امنیت بالایی دارد. بر اساس ماهیت توزیع شده بلاک‌چین، عملیات هک کردن NFTها دشوار است. با این حال، مسائل امنیتی ممکن است پیش‌آیند، از جمله احتمال از دست رفتن دسترسی به توکن‌ها در صورت خرابی یا توقف فعالیت پلتفرم.

در محیط‌های آنلاین، NFTها می‌توانند به عنوان ارز دیجیتال برای تعامل با بازی‌ها استفاده شوند. اما یکی از چالش‌های امنیتی اینجاست که اگر پلتفرم میزبان از بین برود، دسترسی به توکن‌ها از دست می‌رود. استفاده از توکن‌ غیرمثلی یا NFT در محیط‌های آنلاین، علیه اینکه تجربه کاربری را ارتقاء دهد، چالش‌های امنیتی خود را ایجاد می‌کند که نیازمند مدیریت دقیق است.

تاریخچه NFT از ابتدا تا امروز

تکنولوژی توکن غیرمثلی یا NFT، یک فصل جدید در دنیای فناوری و اقتصاد دیجیتال را رقم زده است. مفهوم NFTها در سال 2021 بروز یافت، اما انسان‌ها از سال‌های پیش از آن به این تکنولوژی پیشروی می‌کردند. در سال 2014، با انتشار اولین NFT به نام “Quantum” توسط کوین مکوی، این فصل آغاز شد.

در دوران ابتدایی (2012-2016)، با شروع به کار کوین‌های رنگی و پروتکل Colored Coins، مفهومی جدید ایجاد شد که به توسعه توکن‌های BRC-20 راه باز کرد. اما واقعیت توکن غیرمثلی یا NFT در سال 2017 به نمایش گذاشته شد. ظهور شبکه اتریوم باعث توسعه این تکنولوژی شد و این شبکه موانع و محدودیت‌ها را به حداقل رساند.

در دوره 2017-2020، با ظهور اتریوم و استانداردهای جدید توکن‌ها، بازار پویایی برای NFTها شکل گرفت. سال 2021 نیز با ورود توکن غیرمثلی یا NFT به بازار هنر و مزایده‌های بزرگ به عنوان سالی پربار برای آنها شناخته شد. بازار توکن غیرمثلی یا NFT از سال 2022 تا کنون، با ارتقاء بلاک چین بیت کوین و اطلاعات جدید، دوباره به رونق پیدا کرده و حجم معاملات NFTها با رشد 117 درصدی در سال 2023 به 2 میلیارد دلار رسیده است.

تفاوت NFT با توکن‌های قابل معاوضه

توکن‌های غیرقابل معاوضه یا NFTها و توکن‌های قابل معاوضه از فناوری بلاک چین بهره می‌برند، اما این دو دسته در ویژگی‌ها و کاربردهای خود اختلاف دارند. توکن‌های قابل معاوضه، انعطاف‌پذیری بیشتری در تعویض دارند و می‌توانند با توکن‌های دیگر از همان نوع و ارزش جایگزینی شوند. به عبارت دیگر، این توکن‌ها تقسیم‌پذیر هستند و در فعالیت‌های اقتصادی به عنوان وسیله مبادله به کار می‌روند.

در مقابل، NFT ها غیرقابل‌تعویض بوده و هرکدام دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی هستند. توکن‌های قابل معاوضه تقسیم‌پذیر هستند و می‌توانند به واحدهای کوچکتر تقسیم شوند؛ اما توکن غیرمثلی یا NFT ابزارهای نمایش مالکیت دارایی‌های دیجیتال یکتا هستند. در اصطلاح، توکن‌های قابل معاوضه در مبادلات اقتصادی و اطلاعات جاری مهم هستند، در حالی‌که NFTها برای نمایش مالکیت دارایی‌های دیجیتال منحصربه‌فرد استفاده می‌شوند.

ویژگی‌ توکن‌های NFT

توکن‌ غیرمثلی یا NFT ، که از فناوری بلاک چین بهره می‌برند، ویژگی‌های منحصر به فردی دارند که آنها را از دیگر ارزها و توکن‌ها متمایز می‌کند. این ویژگی‌ها به شکل زیر می‌باشند:

1. نادر بودن:

   – توکن غیرمثلی یا NFT برخاسته از کمبود و تعداد محدود خود، ارزشمندی خاصی دارند. حتی اگر قابلیت ایجاد تعداد بی‌پایانی توکن وجود داشته باشد، معمولاً توسعه‌دهندگان تعداد محدودی از آنها را ایجاد می‌کنند تا ارزش و جذابیت را حفظ کنند.

2. غیرقابل تقسیم بودن:

   – بیشتر توکن‌های NFT غیرقابل تقسیم به اجزاء کوچک‌تر هستند. این بدان معناست که می‌توانید یک دارایی یکتا را به صورت یک واحد کامل خریداری کنید و آن را به اجزاء کوچک‌تر تقسیم نکنید.

3. منحصر به فرد بودن:

   – توکن غیرمثلی یا NFT دارای یک تب اطلاعات دائمی هستند که ویژگی‌های یکتای آنها را ثبت می‌کند. این منحصر به فرد بودن به معنای ثبت دقیق اطلاعاتی مانند مالکیت، تاریخچه، یا خصوصیات خاص هر توکن است.

کارکرد NFT

توکن‌ غیرمثلی یا NFT یک نوع دارایی دیجیتال می باشد که از بلاک‌چین، به ویژه بلاک‌چین اتریوم، برای اجرای فعالیت‌های خود استفاده می‌کند. بلاک‌چین به عنوان یک دفتر کل عمومی توزیع شده عمل می‌کند که تمام تراکنش‌های انجام شده را به صورت دائمی و شفاف ثبت می‌کند. این روش، فرایند انتقال و مالکیت دارایی‌های دیجیتال NFT را بهبود می‌بخشد.

در سیستم NFT، از یک پایگاه داده منحصر به فرد استفاده می‌شود که هر توکن غیرمثلی یا NFT دارای یک کد یکتا و منحصر به فرد است. این کد همچنین به عنوان اثبات مالکیت عمل می‌کند و در پایگاه داده، اطلاعات مرتبط با هر توکن نگهداری می‌شود. این ویژگی‌ها باعث سهولت تأیید مالکیت و انجام فرآیند انتقال NFT می‌شود.

به عنوان دارایی‌های دیجیتال منحصر به فرد، توکن غیرمثلی یا NFT اطلاعات ارزشمندی را در خود ذخیره می‌کند. این اطلاعات می‌توانند شامل جزئیاتی از مبدأ، تاریخچه، و خصوصیات خاص هر دارایی باشند. با توجه به این اطلاعات و وجود یک سیستم پایگاه داده منحصر به فرد، تراکنش‌های NFT به سرعت و با اطمینان بیشتری انجام می‌شوند.

همچنین، ارزش دارایی‌های NFT ممکن است در طول زمان تغییر کند. این تغییرات بر اساس عواملی مانند عرضه و تقاضا، وضعیت بازار، و ارزش دارایی‌های دنیای واقعی که توسط NFT نماینده شده‌اند، ایجاد می‌شود.

در نهایت، با توکنیزه کردن دارایی‌های ملموس دنیای واقعی، از جمله آثار هنری و املاک، توکن غیرمثلی یا NFT به عنوان نمایندگان قدرتمند و کارآمدتر در معاملات مالی می‌توانند باشند. این ویژگی باعث کاهش احتمال تقلب در معاملات و افزایش اعتماد در بازار می‌شود، همچنین به تدریج بازار جدیدی برای معاملات دیجیتال با دارایی‌های منحصر به فرد ایجاد می‌کند.

جهت ورود و ثبت نام در صرافی مکسی کلیک کنید

مزایا و معایب توکن‌ غیرمثلی یا NFT

مزایا:

1. ترویج ارزهای دیجیتال:

   – ترویج ارزهای دیجیتال و ورود عموم مردم به دنیای بلاک چین از جمله مزایای اصلی توکن‌های غیرمعمولی است.

2. تایید و اعتبارسنجی تضمینی:

   – تایید و اعتبارسنجی توسط تکنولوژی بلاک چین، افزایش ارزش ان اف تی‌ها را تضمین می‌کند و باعث افزایش تقاضا می‌شود.

3. کسب درآمد:

   – فراهم کردن فرصت کسب درآمد برای هنرمندان و صنعت گیم با فروش آثار خود به عنوان توکن‌های غیرقابل تعویض.

4. جمع‌آوری کلکسیون:

   – ایجاد فرصت برای جمع‌آوری کلکسیون‌های دیجیتال و خرید نسخه‌های نادر توسط سرمایه‌گذاران.

معایب:

1. سختی ساخت نرم‌افزار غیرمتمرکز:

   – نیاز به زمان و دانش بالا برای ساخت نرم‌افزارهای غیرمتمرکز برای توکن غیرمثلی یا NFT.

2. بازار نوظهور:

   – وابستگی بازار به نوظهور بودن، که ممکن است به کاربران کمتر آشنا با تکنولوژی بلاک چین دچار مشکل شود.

3. ریسک بالا:

   – ریسک بالای سرمایه‌گذاری در توکن‌های غیرقابل تعویض با توجه به نوسانات بازار ارزهای دیجیتال.

4. ساختار پیچیده:

   – پیچیدگی درک ساختار و قابلیت‌های توکن‌های غیرقابل تعویض برای افرادی که با دارایی‌های دیجیتال و بلاک چین آشنایی کمی دارند.

نحوه محاسبه قیمت یک توکن‌ غیرمثلی چگونه است

توکن‌های غیرمتداول ارزش خود را بر اساس معیارهای مختلف، از جمله تقاضا و عرضه، تعیین می‌کنند. این توکن‌ها، مثل بیت‌کوین و اتریوم، ارزهای دیجیتال محبوب هستند که معمولاً ارزششان توسط جامعه‌ی کاربری تعیین می‌شود. برخی از این توکن‌ها، مانند توکن غیرمثلی یا NFT، در ابتدا به قیمت‌های نجومی فروخته می‌شوند، مثل یک توئیت اولین شبکه اجتماعی توئیتر که به قیمت 2.5 میلیون دلار به فروش رفت. ارزش توکن‌های غیرمتداول به‌صورت کاملاً توافقی است و این بازارها به توافق و تقاضا تحت‌تأثیر قرار دارند. در نهایت، این توکن‌ها می‌توانند به قیمت‌های بسیار بالاتر یا پایین‌تر، به تبع تقاضا و نگرش افراد به ارزش آنها فروخته شوند.

تفاوت NFT با ارزهای دیجیتال

توکن‌ غیرمثلی یا NFT اگرچه همانند ارزهای دیجیتال به عنوان دارایی‌های دیجیتال محسوب می‌شود، اما تفاوت‌های بسیاری با ارزهای دیجیتال دارد که باید به آنها پرداخت.

۱. قابل تقسیم نیستند:

   توکن‌های NFT قابلیت تقسیم ندارند، به این معنا که شما نمی‌توانید بخشی از یک توکن NFT را خریداری کنید. در واقع، برای مالکیت یک NFT، شما باید کل توکن را تهیه کنید. این موضوع تفاوت اساسی با ارزهای دیجیتال است که به شما امکان خرید بخشی از یک ارز را می‌دهند. این ویژگی توکن‌های NFT را به عنوان دارایی‌های غیرقابل تقسیم و منحصر به فرد تمیز می‌کند.

۲. نظیر ندارند:

   در مورد توکن‌های NFT، هر توکن به عنوان نماینده‌ی یک اثر یا اشیاء خاص در دنیای واقعی استفاده می‌شود. به عنوان مثال، اگر یک هنرمند تصمیم به تبدیل یک اثر هنری به توکن NFT کند، تنها اولین نمونه این اثر به عنوان توکن NFT منحصر به فرد خواهد بود. این ویژگی باعث می‌شود تا هر توکن NFT دارای یکی از نوعیت و منحصر به فردی باشد و این ارتباط با نماینده‌ی واقعی اثر، ارزش آن را افزایش دهد.

   البته، برخی اوقات افراد ممکن است تصمیم بگیرند چندین توکن از یک اثر خلق کنند، اما با این حال هر توکن متفاوت از دیگران خواهد بود و معرف منحصر به فردی خواهد بود.

۳. غیرقابل تعویض هستند:

   یکی از ویژگی‌های مهم توکن‌ غیرمثلی یا NFT، غیرقابل تعویض بودن آن است. به این معنا که هر توکن NFT مجسمه‌ای یا اثری خاص را نمایان می‌کند و قابلیت تعویض آن با دیگر اشیاء یا توکن‌ها وجود ندارد. این ویژگی حفظ ارتباط معنایی با اثر اصلی و افزایش ارزش مفهومی توکن را تضمین می‌کند.

کاربرد NFT

ورود به دنیای توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) یک تجربه جذاب است که از مزایای فراوانی در زمینه‌های مختلف بهره‌مند می‌شود.

۱. ثبت آثار هنر دیجیتال:

   هنرمندان دیجیتال می‌توانند با استفاده از توکن‌های NFT آثار خود را به ثبت برسانند و این امکان را داشته باشند که ارتباط مستقیم با اثرات خود و مخاطبانشان را برقرار کنند. این فرایند به آن‌ها امکان مالکیت مطمئن و حفاظت از حقوق مالکیت فراهم می‌کند.

۲. صنعت بازی:

   گیمرها نیز می‌توانند از NFT برای انتقال دارایی‌های خود در دنیای بازی به صورت واقعی بهره‌مند شوند. این امکان به آن‌ها کمک می‌کند تا ارتقاء و انتقال دارایی‌های دیجیتال خود را با ارزش و قابل تبادل کنند.

۳. دارایی‌های دیجیتال:

   توکن‌ غیرمثلی یا NFT به ما این قابلیت را می‌دهد که مالکیت هر نوع دارایی دیجیتال مانند دامنه‌های اینترنتی یا حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی را به‌صورت دائمی ثبت کنیم. این ویژگی به کاربران امکان مالکیت انحصاری بر روی دارایی‌های مجازی را می‌دهد.

۴. دارایی‌های فیزیکی:

   حتی در معاملات دارایی‌های غیردیجیتال مانند خرید خانه یا اتومبیل، می‌توان از توکن‌های NFT استفاده کرد. این امکان به مالکان این دارایی‌ها کمک می‌کند تا مالکیت خود را در بستر بلاکچین ثبت کنند و از مزایای امنیتی این فناوری بهره‌مند شوند.

۵. ثبت هویت و مدارک:

   در زمینه‌های ثبت هویت افراد یا مدارک دانشگاهی و کاری، NFT قابل استفاده است. این تکنولوژی می‌تواند به عنوان یک وسیله معتبر برای اثبات اطلاعات شخصی و حرفه‌ای به‌کار رود.

   در نهایت، توکن‌های NFT به عنوان ابزارهای چندمنظوره و چندکاره در آینده قابلیت ورود به حوزه‌های بیشتری از جامعه را دارا خواهند بود و به عنوان یکی از پیشروهای تحولات دیجیتال و اقتصاد دیجیتال مطرح خواهند شد.

روش ساخت NFT

ساخت Non-Fungible Token  1(NFT) یک فرآیند جذاب است که به کمک بلاک‌چین و تکنولوژی متمرکز (Decentralized) انجام می‌شود.

روش ساخت NFT

مراحل ساخت NFT

1. انتخاب پلتفرم:

   – ابتدا نیاز است پلتفرمی را انتخاب کنید که از ساخت NFT پشتیبانی کند. این ممکن است بازارهای NFT یا صرافی‌های دیجیتال مختلف شامل Opensea، InfiNFT، Rarible، Cargo و Mintbase باشد.

2. ایجاد کیف پول دیجیتال:

   – برای نگهداری NFTهای ساخته شده و انجام معاملات، نیاز به کیف پول دیجیتال دارید. کیف پول‌هایی نظیر MetaMask و CoinBase مورد استفاده قرار می‌گیرند.

3. مشخص کردن نوع NFT و بلاک‌چین:

   – تعیین کنید که NFT مورد نظر شما چه ویژگی‌هایی داشته باشد و از کدام بلاک‌چین (مثلاً Ethereum یا Solana) برای ثبت و انتقال استفاده شود.

4. وارد کردن اطلاعات NFT:

   – به بخش CREAT پلتفرم مورد نظر بروید و ویژگی‌های دارایی NFT خود را وارد کنید. این شامل عنوان، توضیحات، تصویر و سایر جزئیات است.

5. هزینه‌ها:

   – برخی از پلتفرم‌ها هزینه‌های ساخت NFT را می‌پذیرند. این هزینه ممکن است از قیمت خود NFT کم شود. برای مثال، معمولاً باید مبلغی حدود 100 دلار برای ساخت یک NFT پرداخت کنید.

پیشنهادات برای انتخاب پلتفرم:

– برخی از پلتفرم‌ها مانند Rarible به دلیل رابط کاربری ساده‌ای که دارند، برای تازه‌واردان به دنیای NFTها مناسب‌تر هستند.

– بررسی همه‌ی هزینه‌ها و کارمزدها در هنگام انتخاب پلتفرم ضروری است.

محتوای NFT:

– محتواهای با فرمت‌های MP3، JPEG، PNG، TXT و GIF قابل تبدیل به توکن NFT هستند.

روش‌های خرید و فروش:

– NFTهای شما می‌توانند به صورت حراجی (Auction) یا به قیمت ثابت (Fixed Price) فروخته شوند.

– برخی از پلتفرم‌ها امکان خرید و فروش با استفاده از اتریوم و یا توکن‌های خودشان را فراهم می‌کنند.

Royalties:

– به عنوان سازنده NFT، می‌توانید درصدی از هر معامله به عنوان Royalties تعیین کنید. این به شما این امکان را می‌دهد که از فروشهای بعدی NFTهای خود بهره‌مند شوید.

روش‌های کسب درآمد از NFT

1. مینت و فروش NFT:

   – با استفاده از فرایند مینتینگ در پلتفرم‌های ایجاد و معامله NFT، توکن غیرمثلی بسازید و برای فروش در بازارهای NFT قرار دهید. از شبکه‌های اجتماعی برای تبلیغ و جذب خریداران استفاده کنید.

2. ترید NFT:

   – با خرید توکن‌ غیرمثلی یا NFT در قیمت پایین و فروش آنها با قیمت بالاتر پس از رشد می‌توانید درآمد کسب کنید. پیگیری روندها و محبوبیت مجموعه‌های مختلف توکن‌ها مهم است.

3. اجاره NFT:

   – توکن‌های غیرقابل‌معاوضه خاصی را که در بازی‌ها یا پلتفرم‌ها کاربرد دارند، به دیگران اجاره دهید. شرایط اجاره در قراردادهای هوشمند ثبت می‌شوند تا پرداخت خودکار و بازگشت NFT به مالک آن تضمین شود.

4. بازی برای کسب درآمد (P۲E):

   – شرکت در بازی‌های P۲E با استفاده از توکن‌ غیرمثلی یا NFT به‌عنوان امتیازها و آیتم‌های درون‌بازی، به شما این امکان را می‌دهد که با فروش آیتم‌های درون‌بازی درآمد کسب کنید.

5. سهام‌گذاری NFT:

   – با سهام‌گذاری در پلتفرم‌های ویژه سهام‌گذاری NFT، مانند Splinterlands و NFTX، می‌توانید سود سهام‌گذاری را دریافت کرده و از توکن‌های بومی پلتفرم بهره‌مند شوید.

پروژه‌های برتر NFT

1. Open Sea:

   – بازار پیشرو در زمینه هنر و کالاهای کلکسیونی NFT. این بازار امکان خرید با استفاده از ارزهای مجازی چون اتریوم و DAI را فراهم می‌کند.

2. Async.Art:

   – بازاری برای آثار هنری با توکن‌های غیر قابل تعویض که امکان خرید، فروش، و حتی ایجاد NFT را برای هنردوستان فراهم می‌کند. این پلتفرم از ویژگی‌های برنامه‌نویسی برخوردار است تا هنرمندان بتوانند به راحتی ظاهر و رفتار آثار هنری خود را تعریف کنند.

3. CryptoKitties:

   – بازی محبوب در پروتکل غیرمتمرکز اتریوم که امکان جمع‌آوری، خرید، فروش، و تولید گربه‌های مجازی را فراهم می‌کند. با این بازی، افراد می‌توانند به آسانی به دنیای جذاب گربه‌های مجازی وارد شوند.

4. Ethereum Names Service (ENS):

   – یک دامنه اینترنتی مبتنی بر اتریوم که از استاندارد ERC-721 برای نام دامنه‌ها استفاده می‌کند. این نام‌های دامنه NFT در بازارهای توکن‌های غیر قابل تعویض قابل معامله هستند.

5. Decentraland:

   – پروژه NFT برتر با تمرکز بر یک دنیای مجازی توزیع شده. شرکت‌کنندگان می‌توانند زمین مجازی خریداری کرده و در این دنیا شخصیت خود را شکل دهند، همچنین هر شخص یک گذرنامه دیجیتالی مشخص دارد.

جهت ورود و ثبت نام در صرافی مکسی کلیک کنید